Frankrijk 2023

De zomer van 2023 was het eerste jaar van ‘Kamperen met elkaar’. Wat een mooie belevenis! We hebben de vakantie doorgebracht op ‘Camping le Pontet’ in Contamines, Franse Alpen. De camping bevindt zich op 1200 meter. Het is een prachtige plek, je kan zo de bergen in wandelen. De avonden en nachten waren wel koud want de zomer was niet heel zomers. Maar als de zon ‘s morgens over de bergkam piepte, heerlijk!

We stonden met 10-12 gezinnen in een half rondje. Gelijk de eerste vrijdag, toen de meesten er waren, begonnen de kinderen met elkaar te spelen en maakten de volwassenen met elkaar kennis. En dat verdiepte zich door de twee weken heen. Wat waren er fijne gesprekken! ‘s Avonds bij de koffie, ‘s ochtends bij de afwas, bij het zwembad, tijdens de activiteiten; elke keer was er weer een ontmoetingsmoment.

De kerkdiensten en de sing-inn waren ook hoogtepunten voor ons allemaal. In het mooie kapelletje ontmoetten we elkaar en ook allerlei Franse mensen die even binnen kwamen en stil mee luisterden. Bij de andere activiteiten konden de kinderen (en volwassenen) hun energie kwijt en lol maken met elkaar. De Franse gasten op de camping konden onze energie niet altijd waarderen want dat waren vooral bergeklimmers die vroeg naar bed gingen. Vandaar dat we in 2024 naar een wat meer kindvriendelijke camping gaan ;).

Al met al was onze kampeervakantie in Frankrijk een onvergetelijke ervaring vol schoonheid in de natuur en gezelligheid met elkaar.